JUNGSTÖTTER – LOVE IS

Ik had tot op heden nog nooit gehoord van ‘Jungstötter’, maar dat hoeft niet echt te verbazen want het is de naam van het soloproject dat onlangs werd opgestart door de Duitse zanger, gitarist en pianist Fabian Altstötter uit Berlijn, een man die in een vorig muzikaal leven deel uitmaakte van de door hem opgerichte elektronische postpunkformatie ‘Sizarr’.

De eerste beluistering van zijn debuutplaat “Love Is” zorgde er echter al meteen voor dat we ons graag bijschrijven op het lijstje van onvoorwaardelijke fans van zijn sound. Een eerste vergelijking van zijn werk die meteen bij ons opkwam was er één met de zangpartijen van beroemde tenoren als de onlangs overleden legende Scott Walker. Maar ook Nick Cave, Burt Bacharach, David Bowie en Liam McKahey van de inmiddels terziele gegane Londense formatie ‘Cousteau’ vertonen opvallend sterke gelijkenissen met het vocale werk van deze Fabian Altstötter.

Midden mei 2019 zal het album “Love Is” van de vijfkoppige formatie ‘Jungstötter’ (grappig vernoemd versus ‘Altstötter’) voor iedereen verkrijgbaar zijn in de betere platenzaken. Dat is een aanschaf die we u heel graag zouden willen aanbevelen, want dan kunt u zelf ook eindeloos gaan genieten van songs als “Silence”, “Sally Ran”, de heerlijke albumtiteltrack “Love Is”, de eerste single “Wound Wrapped In Song” en het op de video ter kennismaking meegegeven nummer “I Wonder Why”.

Het enkel door piano begeleide nummer “The Rain” plaatst de opvallende stem van Fabian Altstötter helemaal centraal en roept bij ons gelijkenissen op met de speciale stem van Antony Hegarty in diens nummers met ‘Antony & The Johnsons’. Als we bij de meer dan 7 minuten durende slotsong “To Be Someone Else” zijn aanbeland, dan betreuren we vooral dat er al na drie kwartier een einde is gekomen aan “Love Is”, de veelbelovende debuutplaat van ‘Jungstötter’. Maar een even mooie opvolger voor dat album zou dat leed al snel kunnen komen verzachten.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: PIAS

video